• Kata-kata aluan

  Selamat datang kepada para pengunjung.Bagi pengunjung yang ingin mendapatkan khidmat rawatan kami, terus sahaja ke pusat rawatan TANPA perlu temujanji ATAU menggunakan bahan kami terlebih dahulu (melalui pembelian online) seterusnya rawatan susulan.Untuk info lanjut mengenai kami....

 • Jom tonton!!

  Koleksi video dari Expose Mistik dan Wanita Hari Ini...Selamat menonton..

 • Halaqah Ilmu

  Tidak sepatutnya bagi mukminin itu pergi semuanya (ke medan perang). Mengapa tidak pergi dari tiap-tiap golongan di antara mereka beberapa orang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya. (9:122)

 • Sharing Moments

  Dan (ingatlah kisah) Ayub, ketika ia menyeru Tuhannya: "(Ya Tuhanku), sesungguhnya aku telah ditimpa penyakit dan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang."(21:83) Dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, (26:80)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


MAKLUMAN

Darul Ruqyah hanya mempunyai 2 cawangan sahaja (setakat Disember 2012) iaitu di Pendang, Kedah dan Batu Caves, Selangor.

Kami tidak pernah melantik mana-mana cawangan atau ejen jualan kepada produk kami.Sebarang masalah kami tidak akan bertanggungjawab! Jika ada sebarang penyamaran atau jualan produk menggunakan nama Darul Ruqyah atau D Ruqyah Solutions, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di talian :
019-2691525 / 019-3081525

SOALAN LAZIM


1.Bagaimana untuk dapatkan rawatan di DR?
=>Datang terus untuk scan terlebih dahulu. Info tempat dan waktu operasi, klik sini.

2.Perlu buat temujanji?
=>Tidak

3. Jika terlalu uzur dan mempunyai penyakit kronik sehingga tidak mampu berjalan?
=>Tidak perlu hadir ke pusat rawatan. Hanya waris keluarga sahaja yang berjumpa ustaz.

4.Lokasi DR di Batu Caves terlalu tinggi dan menyukarkan pesakit.
=>Pihak kami cuba untuk memberi kemudahan terbaik untuk pesakit/pengunjung. Doakan agar dipermudahkan urusan oleh Allah untuk dapat tempat yang lebih selesa. Sangat dialu-alukan jika ada solusi mengenainya. klik sini


#Jemputan untuk mengadakan ceramah/kursus/seminar, bolehlah menghubungi kami di talian 0193081525


Dengan Hanya Buku Tentang Nabi Muhammad Terus Masuk Islam

Kisah Yusuf Derbeshyre, 43, dari Leicester England yang akhirnya menjadi seorang Muslim boleh dianggap agak unik. Ini apabila beliau secara tidak sengaja menemui sebuah buku biografi mengenai Nabi Muhammad SAW, terus tertarik membaca buku tersebut yang membuatkan Yusuf terus memeluk Islam.
Ya, semudah itu!
Sebelum menjadi seorang Muslim itu, beliau sebagaimana kebanyakan pemuda-pemuda Inggeris yang lainnya.
Antara kemestian mereka menghabiskan malam minggu dengan minum minuman keras sampai mabuk dan lain-lain gaya hidup yang tidak bermoral.
Namun kehidupan Yusuf berubah 180 darjah kira-kira lima tahun lalu apabila beliau menghabiskan masa bercuti di Pulau Greek.
Oleh kerana tidak mahu membawa beg yang berat, Yusuf tidak membawa buku-buku untuk dibaca kerana beliau bercadang membelinya di Greek sahaja.
"Sambil baring di kerusi malas di tepi kolam renang, berjemur di bawah cahaya matahari sambil membaca buku, bagi saya itulah antara makna terbaik sebuah percutian," katanya.
Lalu, sejurus tiba di Greek Yusuf terus mencari kedai buku bagi mendapatkan buku-buku yang menarik untuk dibaca.
Seingat Yusuf, beliau akhirnya menemui
end typing
sebuah kedai buku bernama WHSmith. Beliau menghabiskan masa berjam-jam lamanya di kedai buku itu untuk mencari dan membeli buku-buku untuk dibaca sepanjang percutian itu.
Bagaimanapun, Yusuf agak hampa kerana beliau tidak menemui satu pun buku yang menarik perhatiannya untuk dibaca sehinggalah beliau hendak angkat kaki sambil menyandang kembali sebuah beg sandang ke bahu.
Ketika hendak menyandangkan ke bahu, begnya terkena sebahagian buku di rak yang menyebabkan banyak buku jatuh bertaburan ke lantai.
Ketika beliau mengutip buku-buku itulah, matanya terpaku pada salah sebuah buku yang jatuh itu.
Bagaikan jatuh cinta pandangan pertama, Yusuf terus mengambil buku yang bertajuk The Prophet Muhammad: A Biography yang ditulis oleh penulis Barat terkenal, Barnaby Rogerson.
"Pada muka surat pertama saya membaca buku tersebut, sepertinya agak menarik. Saya menyambung pada halaman kedua dan tidak boleh berhenti membacanya lalu segera saya beli dan baca sepanjang percutian di Greek itu," jelasnya.
Selesai membaca buku tersebut, perasaan Yusuf begitu membuak-buak untuk ingin tahu mengenai Islam. Beliau ingin mempelajari lebih jauh dari apa yang telah baca dari buku tersebut.
Lalu apabila pulang dari melancong itu, Yusuf terus mengunjungi sebuah masjid di Leicester dan menyatakan hasrat kepada pengurus masjid untuk mengetahui lebih mendalam tentang Islam.
Beliau kemudiannya dibawa menemui imam masjid itu untuk membantunya mempelajari Islam.
Namun imam tersebut memberitahu Yusuf: "Baiklah saya boleh membantu saudara tetapi biarlah saya berkata jujur dan berterus terang dengan anda bahawa bagi saya cara terbaik untuk memahami Islam adalah dengan menjadi seorang Muslim itu sendiri."
Tanpa berfikir panjang, Yusuf terus bersetuju, tanpa sebarang keraguan lagi dengan cadangan imam itu.
Beliau kemudiannya diislamkan secara rasmi dengan mengucap dua kalimah syahadah di masjid itu dan menambahkan nama Yusuf sebagai bukti dan identiti beliau kini seorang Muslim.

sila lihat video di bawah


PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi di tepi.

TERIMA KASIH KERANA KONGSI KANDUNGAN INI DENGAN RAKAN ANDA..

sumber

Catat Ulasan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Mungkin Juga Meminati Dengan Artikel Di Bawah Ini