• Kata-kata aluan

  Selamat datang kepada para pengunjung.Bagi pengunjung yang ingin mendapatkan khidmat rawatan kami, terus sahaja ke pusat rawatan TANPA perlu temujanji ATAU menggunakan bahan kami terlebih dahulu (melalui pembelian online) seterusnya rawatan susulan.Untuk info lanjut mengenai kami....

 • Jom tonton!!

  Koleksi video dari Expose Mistik dan Wanita Hari Ini...Selamat menonton..

 • Halaqah Ilmu

  Tidak sepatutnya bagi mukminin itu pergi semuanya (ke medan perang). Mengapa tidak pergi dari tiap-tiap golongan di antara mereka beberapa orang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya. (9:122)

 • Sharing Moments

  Dan (ingatlah kisah) Ayub, ketika ia menyeru Tuhannya: "(Ya Tuhanku), sesungguhnya aku telah ditimpa penyakit dan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang."(21:83) Dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, (26:80)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


MAKLUMAN

Darul Ruqyah hanya mempunyai 2 cawangan sahaja (setakat Disember 2012) iaitu di Pendang, Kedah dan Batu Caves, Selangor.

Kami tidak pernah melantik mana-mana cawangan atau ejen jualan kepada produk kami.Sebarang masalah kami tidak akan bertanggungjawab! Jika ada sebarang penyamaran atau jualan produk menggunakan nama Darul Ruqyah atau D Ruqyah Solutions, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di talian :
019-2691525 / 019-3081525

SOALAN LAZIM


1.Bagaimana untuk dapatkan rawatan di DR?
=>Datang terus untuk scan terlebih dahulu. Info tempat dan waktu operasi, klik sini.

2.Perlu buat temujanji?
=>Tidak

3. Jika terlalu uzur dan mempunyai penyakit kronik sehingga tidak mampu berjalan?
=>Tidak perlu hadir ke pusat rawatan. Hanya waris keluarga sahaja yang berjumpa ustaz.

4.Lokasi DR di Batu Caves terlalu tinggi dan menyukarkan pesakit.
=>Pihak kami cuba untuk memberi kemudahan terbaik untuk pesakit/pengunjung. Doakan agar dipermudahkan urusan oleh Allah untuk dapat tempat yang lebih selesa. Sangat dialu-alukan jika ada solusi mengenainya. klik sini


#Jemputan untuk mengadakan ceramah/kursus/seminar, bolehlah menghubungi kami di talian 0193081525


Sihir: Tunjang kejahatan syaitan

 menggunakan sihir tetap haram walaupun tujuan dan niatnya adalah untuk kebaikan. - Gambar hiasan

 WALAUPUN dunia hari ini semakin moden dengan kecanggihan dan kemajuannya, namun episod kesengsaraan akibat sihir masih belum berakhir.
Bukan sedikit yang telah menjadi mangsa sihir. Bahkan, ia semakin menjadi-jadi kerana penyakit hati seperti dendam kesumat dan iri hati telah membarah di hati.
Mengapa ia masih belum berakhir? Jawapannya adalah mudah. Selagi mana ada permintaan, di situ ada penawaran.
Terutamanya dalam dunia hari ini di mana manusia berlumba-lumba untuk bersaing di antara satu sama lain. Lalu, ada yang menggunakan jalan singkat untuk menjatuhkan lawannya dengan amalan sihir walaupun mangsa tersebut langsung tidak menganggapnya sebagai lawan.
Perkataan al-sihr (sihir) disebut dalam al-Quran sebanyak 60 kali. Antaranya adalah dalam menolak tuduhan yang dilemparkan oleh kafir Quraisy yang mengatakan bahawa Nabi SAW adalah tukang sihir.
Ilmu sihir sebenarnya adalah daripada ajaran syaitan. Syaitan berjanji kepada Allah SWT untuk menyesatkan manusia sehingga hari kiamat.
Antara tindakan keji yang dilakukan oleh syaitan ialah menimbulkan permusuhan dan pertelagahan di kalangan manusia. Lalu diajarkan ilmu sihir kepada manusia supaya mereka boleh memusnahkan kehidupan orang lain dengan cara yang mudah.
Firman Allah SWT yang bermaksud: ...Tetapi syaitan-syaitan itu kafir mereka telah mengajarkan sihir kepada manusia. (al-Baqarah: 102)
Justeru, sihir menjadi paksi kejahatan syaitan.
Betapa beratnya dosa mengamalkan sihir ini telah jelas dipaparkan dalam al-Quran dan hadis Nabi SAW. Sehingga Imam Az-Zahabi mengulas dalam bukunya
end typing
Al-Kabair bahawa ramai di kalangan manusia yang terlibat dengan amalan sihir tidak menyedari yang mereka melakukan dosa yang amat besar sehingga boleh menyebabkan diri mereka menjadi syirik dan kufur.
Sebahagian besar mereka menganggap ia hanyalah dosa biasa sahaja. Sedangkan Nabi SAW menyatakan bahawa mereka yang mempercayai sihir tidak akan dapat memasuki syurga berdasarkan sabda Baginda SAW: “Tiga golongan yang tidak akan masuk syurga iaitu; peminum arak, orang yang memutuskan silaturrahim dan orang yang membenarkan sihir.” (riwayat Ahmad)
Tidak dinafikan bahawa ada juga terdapat mereka yang menggunakan sihir untuk kebaikan seperti untuk mempertahankan diri dengan memakai tangkal tertentu, untuk mencantikkan diri dengan memakai susuk, untuk melindungi perniagaan dengan menggunakan azimat atau untuk menimbulkan rasa kecintaan di kalangan suami isteri.
Namun, semua hasrat murni tersebut tidak dapat menghalalkan kaedah sihir yang digunakan. Dengan kata yang lain, menggunakan sihir tetap haram walaupun tujuan dan niatnya adalah untuk kebaikan.
Justeru, Nabi SAW bersabda: “Sesungguhnya jampi-jampi, azimat dan sihir untuk menimbulkan kecintaan suami dari isterinya adalah syirik.” (riwayat Ahmad dan Abu Daud)
Akan tetapi, bukan semua jampi tidak dibolehkan. Terdapat jampi yang diharuskan iaitu yang menggunakan ayat-ayat al-Quran dan diambil daripada hadis-hadis yang sahih.
Ia berdasarkan amalan yang dibuat sendiri oleh nabi SAW. Antaranya, baginda SAW pernah menjampikan cucunya Hasan dan Husain r.a dengan membaca sebuah doa yang bermaksud: “Aku melindungi kalian dengan nama Allah SWT yang sempurna dari segala gangguan syaitan, binatang yang beracun dan dari setiap mata yang jahat”. (riwayat Ahmad)
Ini termasuklah menggunakan sihir untuk tujuan mengubati sihir. Ia dinamakan sebagai An-Nusyrah.
Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Daud, Nabi SAW pernah ditanya oleh seorang sahabat tentang hukum amalan An-Nusyrah ini. Lalu Nabi SAW melarangnya dengan mengatakan ia juga dari amalan keji syaitan.
Justeru, ikhtiar yang boleh dilakukan untuk menghindari daripada amalan sihir ini ialah dengan mendekati Allah SWT dengan mengerjakan amalan fardu dan membiasakan diri dengan amalan-amalan sunat seperti bacaan al-Quran dan zikir-zikir yang muktabar.
Kita juga perlu menjauhi kemaksiatan kepada Allah SWT kerana ia akan membuka ruang kepada syaitan untuk mengawal kehidupan kita kerana orang yang melakukan maksiat akan jauh dari rahmat Allah SWT.
Kita juga perlu banyak mendalami ilmu kerana merebaknya amalan sihir kerana kejahilan masyarakat dan jauhnya kehidupan mereka dari agama.
Apabila masyarakat sudah hilang pedoman agama, maka halal dan haram sudah tidak menjadi pertimbangan dalam mengatur kehidupannya termasuklah dalam mengikis penyakit hati dalam diri.
Kita juga perlu berhati-hati dalam mendapatkan rawatan alternatif. Pastikan pusat rawatan tersebut mendapat pengiktirafan daripada pihak berautoriti.
Jauhi tempat-tempat perubatan yang menggunakan jampi serta mantera yang tidak bersandarkan al-Quran dan hadis Nabi SAW.

PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi ditepi
sumber

Catat Ulasan

2 comments:

Emmet berkata...

wah, post yang bagus, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Pusat Rawatan Islam Darul Ruqiyyah berkata...

thank you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Mungkin Juga Meminati Dengan Artikel Di Bawah Ini