• Kata-kata aluan

  Selamat datang kepada para pengunjung.Bagi pengunjung yang ingin mendapatkan khidmat rawatan kami, terus sahaja ke pusat rawatan TANPA perlu temujanji ATAU menggunakan bahan kami terlebih dahulu (melalui pembelian online) seterusnya rawatan susulan.Untuk info lanjut mengenai kami....

 • Jom tonton!!

  Koleksi video dari Expose Mistik dan Wanita Hari Ini...Selamat menonton..

 • Halaqah Ilmu

  Tidak sepatutnya bagi mukminin itu pergi semuanya (ke medan perang). Mengapa tidak pergi dari tiap-tiap golongan di antara mereka beberapa orang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya. (9:122)

 • Sharing Moments

  Dan (ingatlah kisah) Ayub, ketika ia menyeru Tuhannya: "(Ya Tuhanku), sesungguhnya aku telah ditimpa penyakit dan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang."(21:83) Dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, (26:80)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


MAKLUMAN

Darul Ruqyah hanya mempunyai 2 cawangan sahaja (setakat Disember 2012) iaitu di Pendang, Kedah dan Batu Caves, Selangor.

Kami tidak pernah melantik mana-mana cawangan atau ejen jualan kepada produk kami.Sebarang masalah kami tidak akan bertanggungjawab! Jika ada sebarang penyamaran atau jualan produk menggunakan nama Darul Ruqyah atau D Ruqyah Solutions, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di talian :
019-2691525 / 019-3081525

SOALAN LAZIM


1.Bagaimana untuk dapatkan rawatan di DR?
=>Datang terus untuk scan terlebih dahulu. Info tempat dan waktu operasi, klik sini.

2.Perlu buat temujanji?
=>Tidak

3. Jika terlalu uzur dan mempunyai penyakit kronik sehingga tidak mampu berjalan?
=>Tidak perlu hadir ke pusat rawatan. Hanya waris keluarga sahaja yang berjumpa ustaz.

4.Lokasi DR di Batu Caves terlalu tinggi dan menyukarkan pesakit.
=>Pihak kami cuba untuk memberi kemudahan terbaik untuk pesakit/pengunjung. Doakan agar dipermudahkan urusan oleh Allah untuk dapat tempat yang lebih selesa. Sangat dialu-alukan jika ada solusi mengenainya. klik sini


#Jemputan untuk mengadakan ceramah/kursus/seminar, bolehlah menghubungi kami di talian 0193081525


Virus "Trojan Horse" Boleh Mencuri Dan Mencipta Penyata Akaun Palsu

VERSI baru perisian SpyEye "trojan horse" bukan sahaja boleh mencuri wang, tetapi mengelirukan pengguna bahawa wang mereka masih terdapat di bank.

Apabila anda melawat laman web bank secara online, anda tidak dapat mengesan urus niaga yang digunakan oleh penjenayah siber untuk mengosongkan akaun bank anda. Lebih buruk lagi, baki wang anda juga akan diselaraskan pada skrin supaya ia kelihatan seolah-olah tidak berubah.

Serangan virus ini pada windows PC telah mula dikesan di
end typing
Amerika Syarikat dan United Kingdom.

Perisian ini akan mencuri kata laluan bank anda untuk memberikan akses ke akaun anda, menunggu anda memasukkan butir-butir perbankan yang sama sebelum 'mengubah suai' apa yang anda lihat. Secara kasar, virus ini memberikan pencuri lebih banyak masa untuk menggunakan butir-butir kad debit dan mencuri wang anda tanpa anda sedari.

Anda kemudian akan mula sedar wang anda hilang apabila ingin mengeluarkan wang dan amaun yang anda ingin keluarkan sudah tidak mencukupi dan ketika anda menyetak penyata akaun di bank, wang anda menunjukkan pengaliran keluar dengan tiba-tiba.

Serangan virus ini sudah menular pada pengguna bank-bank online di Amerika Syarikat dan United Kingdom.

"SpyEye adalah sejenis tweak kit crimeware Zeus yang menangkap data web", kata pakar-pakar Keselamatan blog di Sophos.

Tahun lalu, menurut sumber-sumber yang dipercayai mendapati versi hopped-up bank-bank di Amerika Syarikat dan United Kingdom di serang Spy Eye. Trojan akan memperbaharui, dan bukannya menghalang atau mengalihkan mesej e-mel, dan menyembunyikan urus niaga palsu yang walaupun selepas pengguna telah log keluar dan log masuk semula ke dalam akaun mereka.

Kedua-dua versi SpyEye menyembunyikan transaksi penipuan dan memalsukan jumlah urus niaga, mengemukakan penyata palsu dan memastikan bahawa mangsa tidak sedar apa-apa jua yang tidak kena pada akaun mereka.

Walaupun dengan serangan siber berteknologi tinggi seperti SpyEye, terdapat beberapa tanda-tanda yang dapat dilihat apabila ada apa-apa yang tidak kena.

Langkah berjaga-jaga adalah dengan menyediakan pertahanan anti-virus yang kuat, memastikan pelayar anda up to date, dan mengemaskini secara manual jika perlu.

Anda juga perlu memastikan bahawa pilihan 'anti-phishing' dihidupkan 'on' dalam Firefox, Chrome atau Internet Explorer, yang akan memeriksa laman web yang 'disenaraihitamkan' dan menghalang penyemak imbas anda diarahkan untuk apa jua urusniaga bank dalam versi 'palsu'.

PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi di tepi.

TERIMA KASIH KERANA KONGSI KANDUNGAN INI DENGAN RAKAN ANDA..

Posted @ http://darulruqiyyah.blogspot.com

Catat Ulasan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Mungkin Juga Meminati Dengan Artikel Di Bawah Ini