• Kata-kata aluan

  Selamat datang kepada para pengunjung.Bagi pengunjung yang ingin mendapatkan khidmat rawatan kami, terus sahaja ke pusat rawatan TANPA perlu temujanji ATAU menggunakan bahan kami terlebih dahulu (melalui pembelian online) seterusnya rawatan susulan.Untuk info lanjut mengenai kami....

 • Jom tonton!!

  Koleksi video dari Expose Mistik dan Wanita Hari Ini...Selamat menonton..

 • Halaqah Ilmu

  Tidak sepatutnya bagi mukminin itu pergi semuanya (ke medan perang). Mengapa tidak pergi dari tiap-tiap golongan di antara mereka beberapa orang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya. (9:122)

 • Sharing Moments

  Dan (ingatlah kisah) Ayub, ketika ia menyeru Tuhannya: "(Ya Tuhanku), sesungguhnya aku telah ditimpa penyakit dan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang."(21:83) Dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, (26:80)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


MAKLUMAN

Darul Ruqyah hanya mempunyai 2 cawangan sahaja (setakat Disember 2012) iaitu di Pendang, Kedah dan Batu Caves, Selangor.

Kami tidak pernah melantik mana-mana cawangan atau ejen jualan kepada produk kami.Sebarang masalah kami tidak akan bertanggungjawab! Jika ada sebarang penyamaran atau jualan produk menggunakan nama Darul Ruqyah atau D Ruqyah Solutions, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di talian :
019-2691525 / 019-3081525

SOALAN LAZIM


1.Bagaimana untuk dapatkan rawatan di DR?
=>Datang terus untuk scan terlebih dahulu. Info tempat dan waktu operasi, klik sini.

2.Perlu buat temujanji?
=>Tidak

3. Jika terlalu uzur dan mempunyai penyakit kronik sehingga tidak mampu berjalan?
=>Tidak perlu hadir ke pusat rawatan. Hanya waris keluarga sahaja yang berjumpa ustaz.

4.Lokasi DR di Batu Caves terlalu tinggi dan menyukarkan pesakit.
=>Pihak kami cuba untuk memberi kemudahan terbaik untuk pesakit/pengunjung. Doakan agar dipermudahkan urusan oleh Allah untuk dapat tempat yang lebih selesa. Sangat dialu-alukan jika ada solusi mengenainya. klik sini


#Jemputan untuk mengadakan ceramah/kursus/seminar, bolehlah menghubungi kami di talian 0193081525


Antivirus Dalam Sihir IT *Wajib Baca*

Terbaru kita dikejutkan dengan insiden yang berlaku kepada seorang pelajar institusi pengajian tinggi, dikenali sebagai Ira apabila gambar dari laman sosialnya dijadikan sebagai senjata pemujaan sihir dimana kisah tersebut dilaporkan oleh  akhbar terkemuka tanah air pada 12 September 2011.

Mengenai perkara ini sejauhmana kebenarannya?. Adakah seseorang boleh disihir hanya melalui gambar?. InsyAllah topik ini akan dikupas lebih lanjut oleh Ustaz Mohd Suhaimi Bin Rozali dalam Racangan Wanita Hari Ini (WHI) dalam slot perubatan pada 23 September 2011 Jam 12 tengahari.

Dalam artikel kali ini, penulis ingin berkongsi serba sedikit pengetahuan yang Allah berikan untuk sebagai salah satu usaha mengembalikan masyarakat dalam mengamalkan Islam secara keseluruhannya.Setengah masyarakat kini menganggap bahawa perkara ini merupakan satu omongan kosong yang hanya direka-reka untuk menakutkan masyarakat. Walhah ini merupakan satu perkara yang benar-benar terjadi. Sihir waktu kini boleh kita umpamakan seperti virus yang wujud dalam komputer. Virus walaupun tidak mampu melihatnya serta tidak mengetahui bila menyerang namun kesan terhadap komputer dapat dirasai dengan kerosakan fail-fail data, kerosakkan kepada komputer, maklumat dalam komputer, memperlahankan rangkaian dan menggunakan komputer anda untuk menyebarkan kepada orang lain termasuk pengguna internet di seluruh dunia dan sebagainya. 

Yang mana virus tersebut dapat diatasi dengan mengguanakan software antivirus yang betul-betul ampuh dan up to date. Berikut beberapa antivirus dalam sihir dunia IT
 
1.       1-Sentiasa mengamalkan ajaran Islam secara keseluruhannya di dalam kehidupan

2.     2Membaca ayat di atas surah An-Naml ayat 30 sebanyak sekali

Dan pada ayat yang digaris hendaklah diulang sebanyak 21 kali

*Ayat ini hendaklah dibaca setiap kali lepas solat fardhu* tidak semestinya atas tikar sejadah.

3.   3- Tidak meletakkan gambar di dalam laman sosial, gambar yang tidak menutup aurat serta tidak mengikut syarak *adalah sebaiknya dicadangkan tidak meletakkan gambar terus lagi selamat*

4.    4- Tidak meletakkan gambar penuh dari kepala hingga kaki di dalam laman sosial.

5.      5-Tidak meletakkan nama penuh dan nama penuh ibu atau nama ayah di dalam laman sosial.

6.   6- Memastikan tiada di dalam badan anda jin asal.. jika jin ini ada di dalam badan adalah sangat mudah orang menyihir kita. kerana ia telah membuka pintu utk si penyihir. dan jin ini adalah jenis yang susah utk keluar kerana telah bertapak lama dalam badan *utk memastikan ada atau tidak boleh dtg ke pusat rawaan Darul Ruqiyyah atau pusat rawatan Islam yg lain*.

Kita yang disihir suka menyalahkan orang menyihir kita.. padahal Sihir takkan berlaku kecuali dengan izin Allah. Firman Allah dalam surah al-baqarah sebahagian ayat 102 yang bermaksud  padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) Dengan sihir itu seseorang pun melainkan Dengan izin Allah. Sihir merupakan satu ujian kepada kita supaya kita bertambah betaqwa & beriman kepada Allah. Pernahkah kita terfikir kenapa Allah mengizinkan kita disihir tidak orang lain????

“Dengan Islam Anda Sihat”.

Catat Ulasan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Mungkin Juga Meminati Dengan Artikel Di Bawah Ini