• Kata-kata aluan

  Selamat datang kepada para pengunjung.Bagi pengunjung yang ingin mendapatkan khidmat rawatan kami, terus sahaja ke pusat rawatan TANPA perlu temujanji ATAU menggunakan bahan kami terlebih dahulu (melalui pembelian online) seterusnya rawatan susulan.Untuk info lanjut mengenai kami....

 • Jom tonton!!

  Koleksi video dari Expose Mistik dan Wanita Hari Ini...Selamat menonton..

 • Halaqah Ilmu

  Tidak sepatutnya bagi mukminin itu pergi semuanya (ke medan perang). Mengapa tidak pergi dari tiap-tiap golongan di antara mereka beberapa orang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya. (9:122)

 • Sharing Moments

  Dan (ingatlah kisah) Ayub, ketika ia menyeru Tuhannya: "(Ya Tuhanku), sesungguhnya aku telah ditimpa penyakit dan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang."(21:83) Dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, (26:80)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


MAKLUMAN

Darul Ruqyah hanya mempunyai 2 cawangan sahaja (setakat Disember 2012) iaitu di Pendang, Kedah dan Batu Caves, Selangor.

Kami tidak pernah melantik mana-mana cawangan atau ejen jualan kepada produk kami.Sebarang masalah kami tidak akan bertanggungjawab! Jika ada sebarang penyamaran atau jualan produk menggunakan nama Darul Ruqyah atau D Ruqyah Solutions, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di talian :
019-2691525 / 019-3081525

SOALAN LAZIM


1.Bagaimana untuk dapatkan rawatan di DR?
=>Datang terus untuk scan terlebih dahulu. Info tempat dan waktu operasi, klik sini.

2.Perlu buat temujanji?
=>Tidak

3. Jika terlalu uzur dan mempunyai penyakit kronik sehingga tidak mampu berjalan?
=>Tidak perlu hadir ke pusat rawatan. Hanya waris keluarga sahaja yang berjumpa ustaz.

4.Lokasi DR di Batu Caves terlalu tinggi dan menyukarkan pesakit.
=>Pihak kami cuba untuk memberi kemudahan terbaik untuk pesakit/pengunjung. Doakan agar dipermudahkan urusan oleh Allah untuk dapat tempat yang lebih selesa. Sangat dialu-alukan jika ada solusi mengenainya. klik sini


#Jemputan untuk mengadakan ceramah/kursus/seminar, bolehlah menghubungi kami di talian 0193081525


Antara Kebodohan Lembu dan Kebodohan Manusia

Sebodoh-bodoh lembu yang menang pertandingan lembu paling bodoh di dunia itu masih ada manfaatnya kepada manusia yang bodoh. Tetapi, manusia yang bodoh langsung tidak dapat memberi manfaat kepada lembu yang bodoh itu.

Lembu yang bodoh itu boleh disembelih. Daging lembu yang bodoh itu masih boleh dibuat makan. Susu lembu yang bodoh itu boleh dibuat minum. Tulang lembu yang bodoh itu boleh dibuat sup. Lembu yang bodoh itu boleh dijadikan lauk kenduri. Lembu yang bodoh itu boleh diternak dan dijual. Lembu yang bodoh itu juga boleh dijadikan sumber rezeki kepada manusia yang bodoh.

Tapi, manusia yang bodoh
end typing
angsung tidak dapat memberi manfaat kepada manusia lain. Manusia, hendak disembelih tak boleh. Hendak dimakan dagingnya, tak boleh. Yang boleh, mungkin cuma susu. Itupun jika dia wanita. Kepada sesama manusia pun tak dapat memberi manfaat. Apatah lagi kepada lembu yang vegetarian tu.


Antara Orang Paling Cerdik Dan Bodoh

Sebuah hadis yang diriwayatkan oleh imam Tirmizi :

قال االرسول e :ا لكَيِّسُ مَنْ دَانَ نَفْسَهُ وَعَمِلَ لِمَا بَعْدَ المَوْتِ وَالعَاجِزُ مَنْ أَتْبَعَ نَفْسَهُ هَوَاهَا وَتَمَنَّى عَلَى اللهِ الأمَانِى

Maksudnya : Orang yang cerdik ialah orang yang selalu menghitungkan dirinya dan dia suka beramal untuk bekalan sesudah mati sedangkan orang yang bodoh ialah orang yang selalu mengikuti hawa nafsunya dan hanya banyak berangan-angan kepada Allah (untuk mendapat kebahagiaan dan pengampunan tanpa beramal soleh) [sumber]

Sementara itu...
Sementara itu...

"Macam lah binatang lain tu pandai sangat!", kata Encik Lembu.
Kenapa mesti lembu? Kasihan lembu... Sering diperbodohkan... lol
PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi di tepi.

TERIMA KASIH KERANA KONGSI KANDUNGAN INI DENGAN RAKAN ANDA..

Posted @ http://darulruqiyyah.blogspot.com

Catat Ulasan

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

artikel in sangat sesuai dibaca oleh ketua wanita umno datuk sharizat . atau mana2 pengusaha lembu mahal yg dok dalam kondo, bukan kandang lembu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Mungkin Juga Meminati Dengan Artikel Di Bawah Ini