• Kata-kata aluan

  Selamat datang kepada para pengunjung.Bagi pengunjung yang ingin mendapatkan khidmat rawatan kami, terus sahaja ke pusat rawatan TANPA perlu temujanji ATAU menggunakan bahan kami terlebih dahulu (melalui pembelian online) seterusnya rawatan susulan.Untuk info lanjut mengenai kami....

 • Jom tonton!!

  Koleksi video dari Expose Mistik dan Wanita Hari Ini...Selamat menonton..

 • Halaqah Ilmu

  Tidak sepatutnya bagi mukminin itu pergi semuanya (ke medan perang). Mengapa tidak pergi dari tiap-tiap golongan di antara mereka beberapa orang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya. (9:122)

 • Sharing Moments

  Dan (ingatlah kisah) Ayub, ketika ia menyeru Tuhannya: "(Ya Tuhanku), sesungguhnya aku telah ditimpa penyakit dan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang."(21:83) Dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, (26:80)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


MAKLUMAN

Darul Ruqyah hanya mempunyai 2 cawangan sahaja (setakat Disember 2012) iaitu di Pendang, Kedah dan Batu Caves, Selangor.

Kami tidak pernah melantik mana-mana cawangan atau ejen jualan kepada produk kami.Sebarang masalah kami tidak akan bertanggungjawab! Jika ada sebarang penyamaran atau jualan produk menggunakan nama Darul Ruqyah atau D Ruqyah Solutions, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di talian :
019-2691525 / 019-3081525

SOALAN LAZIM


1.Bagaimana untuk dapatkan rawatan di DR?
=>Datang terus untuk scan terlebih dahulu. Info tempat dan waktu operasi, klik sini.

2.Perlu buat temujanji?
=>Tidak

3. Jika terlalu uzur dan mempunyai penyakit kronik sehingga tidak mampu berjalan?
=>Tidak perlu hadir ke pusat rawatan. Hanya waris keluarga sahaja yang berjumpa ustaz.

4.Lokasi DR di Batu Caves terlalu tinggi dan menyukarkan pesakit.
=>Pihak kami cuba untuk memberi kemudahan terbaik untuk pesakit/pengunjung. Doakan agar dipermudahkan urusan oleh Allah untuk dapat tempat yang lebih selesa. Sangat dialu-alukan jika ada solusi mengenainya. klik sini


#Jemputan untuk mengadakan ceramah/kursus/seminar, bolehlah menghubungi kami di talian 0193081525


Terkini Di Malaysia Wujud Bandar Tahi Burung..!!! *4 GambarKeindahan ‘Bandar Bestari’ di sini, kini bagaikan hilang seri apabila najis burung mencemari beberapa kawasan bandar berkenaan sejak beberapa tahun lalu.
Tinjauan Metroplus ke bandar Jasin yang terbahagi dua iaitu bandar baru dan lama itu mendapati kawasan komersial serta bangunan yang dibina sebelum merdeka dipenuhi najis burung.

Masalah diburukkan lagi apabila bandar Jasin menjadi persinggahan unggas yang dipercayai berhijrah dari kawasan Asia Timur pada setiap awal atau penghujung tahun berikutan musim sejuk di sana.
Najis berwarna putih itu mencemari papan tanda perniagaan, dinding bangunan dan lantai serta pembahagi jalan di kawasan berkenaan.

Peniaga, S
end typing
Peniaga, S Rajendran, 40, berkata hampir setiap hari dia dan pekerjanya membersihkan kawasan hadapan kedainya akibat dicemari najis burung yang bertenggek di bahagian atas bangunan kedai disewanya itu.

Katanya, bagi mengelakkan burung bersarang di siling hadapan kedainya, dia menutupnya dengan plastik.

“Kehadiran burung berkenaan mencemarkan kawasan ini, malah burung itu menjadikan wayar lampu tanglung yang dipasang di situ sebagai tempat bertenggek pada waktu malam.

“Hampir keseluruhan bandar ini dicemari najis burung dan boleh dilihat jelas dengan ia memenuhi papan tanda perniagaan.
“Masalah ini sudah kronik dan kami sangat berharap pihak berkuasa tempatan (PBT) mengambil langkah sewajarnya bagi mengatasinya,” katanya di sini. Sementara itu, pembantu kedai makan, Habib Ibrahim, 18, berkata antara burung yang mendiami kawasan bandar ini ialah tiung, merpati, layang-layang dan walet.

Katanya, kawasan itu dipercayai menjadi penarik bagi burung berkenaan apabila terdapat pihak memasang bunyian bagi menarik kehadiran burung walet dan mungkin ia juga menarik unggas lain.

“Pada waktu senja kawasan ini dipenuhi ribuan burung sehingga menimbulkan bunyi yang terlalu bising.

“Pencemaran najis burung itu juga menyebabkan bau busuk sehingga kami tidak lagi menyewa tingkat atas sebagai kediaman,” katanya.

Seorang lagi peniaga yang enggan dikenali berkata, masalah pencemaran najis itu dikhuatiri akan menjejaskan kesihatan orang ramai.

Katanya, umum mengetahui burung boleh menjadi haiwan bawaan penyakit seperti influenza.

“Kebimbangan ini timbul sejak berlakunya penyakit seperti selesema burung dan saya berharap pihak berkuasa mengatasi masalah itu dengan segera,” katanya.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Jasin (MPJ), Murad Hussin, ketika dihubungi berkata pihaknya mengambil langkah untuk mengatasi masalah itu antaranya memasang alat yang mengeluarkan bunyi pada frekuensi tertentu bagi menghalau unggas itu.

Katanya, kaedah itu dipraktikkan di Sabah bagi menghalau burung di Stadium Likas, namun selepas beberapa tahun unggas itu menjadi imun dengan bunyi burung itu.

“Di samping itu, kami juga sudah mengeluarkan notis terhadap pengusaha burung walet di kawasan berkenaan supaya memindahkan operasi mereka ke kawasan lain bagi mengelakkan unggas lain bertumpu ke situ.

“Kami juga membersihkan kawasan sekitar yang dicemari najis burung itu kecuali kawasan kedai yang juga milik persendirian,” katanya.

PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi di tepi.

TERIMA KASIH KERANA KONGSI KANDUNGAN INI DENGAN RAKAN ANDA..

Posted @ http://darulruqiyyah.blogspot.com

sumber

Catat Ulasan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Mungkin Juga Meminati Dengan Artikel Di Bawah Ini