• Kata-kata aluan

  Selamat datang kepada para pengunjung.Bagi pengunjung yang ingin mendapatkan khidmat rawatan kami, terus sahaja ke pusat rawatan TANPA perlu temujanji ATAU menggunakan bahan kami terlebih dahulu (melalui pembelian online) seterusnya rawatan susulan.Untuk info lanjut mengenai kami....

 • Jom tonton!!

  Koleksi video dari Expose Mistik dan Wanita Hari Ini...Selamat menonton..

 • Halaqah Ilmu

  Tidak sepatutnya bagi mukminin itu pergi semuanya (ke medan perang). Mengapa tidak pergi dari tiap-tiap golongan di antara mereka beberapa orang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya. (9:122)

 • Sharing Moments

  Dan (ingatlah kisah) Ayub, ketika ia menyeru Tuhannya: "(Ya Tuhanku), sesungguhnya aku telah ditimpa penyakit dan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang."(21:83) Dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, (26:80)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


MAKLUMAN

Darul Ruqyah hanya mempunyai 2 cawangan sahaja (setakat Disember 2012) iaitu di Pendang, Kedah dan Batu Caves, Selangor.

Kami tidak pernah melantik mana-mana cawangan atau ejen jualan kepada produk kami.Sebarang masalah kami tidak akan bertanggungjawab! Jika ada sebarang penyamaran atau jualan produk menggunakan nama Darul Ruqyah atau D Ruqyah Solutions, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di talian :
019-2691525 / 019-3081525

SOALAN LAZIM


1.Bagaimana untuk dapatkan rawatan di DR?
=>Datang terus untuk scan terlebih dahulu. Info tempat dan waktu operasi, klik sini.

2.Perlu buat temujanji?
=>Tidak

3. Jika terlalu uzur dan mempunyai penyakit kronik sehingga tidak mampu berjalan?
=>Tidak perlu hadir ke pusat rawatan. Hanya waris keluarga sahaja yang berjumpa ustaz.

4.Lokasi DR di Batu Caves terlalu tinggi dan menyukarkan pesakit.
=>Pihak kami cuba untuk memberi kemudahan terbaik untuk pesakit/pengunjung. Doakan agar dipermudahkan urusan oleh Allah untuk dapat tempat yang lebih selesa. Sangat dialu-alukan jika ada solusi mengenainya. klik sini


#Jemputan untuk mengadakan ceramah/kursus/seminar, bolehlah menghubungi kami di talian 0193081525


Dengan Tidur Pun Boleh Sihat Der..!!!!

Terdapat pelbagai posisi tidur yang sering diamalkan oleh kita,tapi dalam banyak-banyak posisi yang kita amalkan yang mana satu bagus untuk organ tubuh kita berfungsi dengan elok semasa tidur?
Berbaring dengan cara menelentang,meniarap,mengiring sebelah kiri atau kanan?

Tidur meniarap

Tidur dengan posisi begini akan menyebabkan kita berasa sesak nafas kerana tulang belakang akan menekan dan menghalang otot-otot dada berkembang semasa bernafas.Kita juga akan berasa senak perut,sakit leher dan sakit-sakit seluruh badan.Maka meniarap bukanlah cara yang terbaik untuk tidur.
Menurut pengkaji dari Australia mendapati peningkatan jumlah bayi yang mati mengejut adalah kerana ditidurkan dengan cara meniarap.

Tidur Menelentang

Posisi ini adalah yang paling kerap diamalkan oleh semua peringkat usia dan dianggap posisi tidur yang terbaik.Namun cara ini akan menyebabkan
end typing
Tidur Menelentang

Posisi ini adalah yang paling kerap diamalkan oleh semua peringkat usia dan dianggap posisi tidur yang terbaik.Namun cara ini akan menyebabkan mulut terbuka semasa tidur kerana otot rahang sebelah bawah merenggang.Ini akan menyebabkan udara yang disedut ke paru-paru akan melalui mulut,bukannya hidung.
perlu kita ingat hidung merupakan organ pernafasan yang sangat penting yang dicipta oleh Allah S.W.T.
 Bulu hidung dan kelenjar-kelenjar mukus bertindak sebagai penapis dan melembabkan udara sebelum masuk ke paru-paru.Bahagian hidung dipenuhi dengan saluran darah yang berfungsi memanaskan udara yang sejuk agar sesuai dengan suhu badan.
  Tidur terlentang akan menyebabkan udara yang tidak bertapis masuk dari mulut dan terus ke paru-paru.Ini mendedahkan kita pada penyakit batuk,sakit tekak dan juga jangkitan kuman pada paru-paru.

Mengiring Sebelah Kiri

Possi tidur ini juga tidak digalakkan kerana jantung akan ditindih oleh paru-paru kanan yang lebih besar berbaning sebelah kiri.Ini akan melemahkan denyutan jantung terutama mereka yang mengalami masalah jantung.
  Menurut kajian sekumpulan saintis yang diketuai oleh Galteh mendapatipergerakan makanan dari perut ke usus kecil mengambil masa hanya 5jam30 minit sahaja (maksimum) tetapi tempoh ini akan bertambah sehingga 8jam sekiranya mengiring sebelah kiri.

Mengiring Sebelah Kanan

Ini merupakan posisi tidur yang terbaik untuk kita tidur sepanjang malam.Mungkin kita tak biasa ,tapi jika diamalkan kita akan merasai kesannya.Tidur cara ini akan mempercepatkan proses pencernaan,mengurangkan tekanan mekanikal ke atas jantung dan juga menapis serta melembabkan
udara yang masuk ke paru-paru.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

Apabila kamu tidur,ambillah wuduk sepertimana kamu hendak menunaikan solat,kemudian berbaringlah dengan mengiring ke sebelah kanan.


PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi di tepi.

TERIMA KASIH KERANA KONGSI KANDUNGAN INI DENGAN RAKAN ANDA..

Posted @ http://darulruqiyyah.blogspot.com

sumber 

Catat Ulasan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Mungkin Juga Meminati Dengan Artikel Di Bawah Ini